Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2014 02:29 - Съвети всякакви- 7
Автор: gracykh Категория: Други   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
0



 Прави се сутрин на гладно със специална шпатула за почистване на езика (продава се в дрогериите) или просто с чаена лъжичка. Остържете езика по посока отзад напред по цялата му дължина. Само 20 секунди са достатъчни, за да го освободите от неприятните отлагания, а с това да отстраните и лошия дъх в устата. 


/КРОСС/ Пясъкът също има лечебно действие. Какво може да лекува и за какво е полезен? 

Лековитото въздействие на пясъка върху организма се дължи на безценните микроелементи, влизащи в състава на фините му частици - силициев диоксид, калий, манганови, магнезиеви, калиеви, натриеви и други окиси, остатъци от водорасли и други елементи от морската водата. Лечебният ефект обаче на пясъка идва от температурното и механичното действие върху организма. Прилепвайки плътно към тялото, той има свойството постепенно да отдава топлината си на тялото.

Само докато вървим боси по пясъка, ние стимулираме кръвообръщението си, усилваме обмяната на веществата и така прогонваме възпалителните процеси. И това не е всичко. Съществува цял дял, който се занимава с лечението с пясък. Независимо, че то се понася добре от сърдечноболни, преди прилагане на терапия с него е препоръчителна консултацията с лекар.

При какви случаи се препоръчва пясъколечението? При неразположения или заболявания на костната система - навяхвания, травми, контузии, артрози, ревматоиден артрит, тендовагинити, травми, ишиас, болест на Бехтерев, бурсити.

За да се постигне търсеният ефект, пясъкът трябва да е с температура между 40 и 45 градуса. В добре нагрята от слънцето купчинка се прави вдлъбнатина. Ляга се в нея, като тялото се покрива с около 10 см пясък, а гърдите и корема - с 3-4 см. На сърдечната област не се слага пясък! Главата задължително е под ча¬дър на плътна сянка. 

След 10 минути се взима душ с морска вода. След това тялото се завива с плътна памучна материя или одеало, за да продължи потенето. Накрая отново се взима душ. Времетраенето на пясъчната баня всекидневно се увеличава с 5 минути, докато се стигне до 30 минути.
След всяка процедура е необходима почивка, за да се възстанови топлинния баланс на тялото.

 

За перфектен гръб: Ето едно предложение на изключително ниска це­на: изтъркайте кожата на гърба си със ситен пясък, докато например си лежите на плажа.





Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gracykh
Категория: Други
Прочетен: 30185
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930