Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2014 02:29 - Съвети всякакви- 6
Автор: gracykh Категория: Други   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
0



 Сместа от лимонов сок и сода бикарбонат се превръща в чудесен и екологично чист ексфолиант за вашето тяло. Третирайте местата с по-загрубяла кожа чрез помощта на гъба напоена с цитрусов сок.


Ако пък сте изгорели от жаркото слънце, смесете лимонов сок с малко вода и намажете зоните със зачервявания, за да усетите неговото охлаждащо действие.

Забавяне на потъмняването на плодовете
Когато сте обелили или нарязали плодове и не искате да покафенеят прекалено бързо, посипете им няколко капки лимонов сок, за да запазите техния свеж вид и вкус за по-дълго.

Полиране на хром и бакър
Вземете половин лимон и с месестата му част го потопете в сол или сода бикарбонат. След което почистете захабените или замърсени хромирани и медни повърхности.

Оставете ги така за около пет минути, после изплакнете, подсушете с мека кърпа и се радвайте на техния нов оттенък.

Борба с насекоми
Лимонената киселина всява абсолютен страх у повечето инсекти. Ако досадни буболечки искат да превземат дома ви, ще успеете да спрете тяхното нашествие като разрежете кората на лимона на резени и ги сложите на местата и ъглите, откъдето се появяват вредителите.

Овлажняване на въздуха
Ако въздухът в дома ви през зимата е прекалено сух, може да решите този проблем като заврите тенджера с вода, в която нарязвате няколко шайби 
лимон. После оставете ароматните изпарения хем да овлажнят, хем да ароматизират атмосферата около вас.

Почистване на други повърхности
Този жълт плод е идеален почистващ препарат на всякакви мазни петна, а също така премахва миризмата на лук и чесън от домакинската посуда.

Това, което трябва да направите тук е, да изтискате половин лимон върху дъската за рязане или съответния кухненски съд, да го оставите няколко минути настрана, след което добре го изплаквате.

Лимоновият сок помага безотказно и при почистването на вътрешността на микровълновата печка. За целта смесете четири супени лъжици сок с една чаша вряща вода. Тази смес разгражда скорострелно всякакви упорити зацапвания и засъхнали храни.

Сокът на този кисел цитрус може да отстрани и по-безобидни петна от вашите дрехи. Действията са както следва: поръсвате няколко лимонови капки върху петното, потърквате с гъба или памук и измивате (ако петното не излезе, тичайте към пералнята).

прави се запарка от билка (лайка; невен)  или зелен чай - след изстиването се налива във формички за лед и с кубче лед се прави масаж на лицето.

Екфолиант за лице и тяло:от утайка на кафе смесвате със зехтин .Действа тонизиращо,изравнява тена ,изглажда кожата и премахва петна,мръсотии и мъртви клетки

Изплакнете косата си с помощта на черен чай или зелен чай. Това заздравява косъма, намалява неговата чупливост и стимулира растежа на косата.

Нарежете на ситно кората от 1 лимон и я смесете с отвара от зелен чай, така че да се получи каша. Желателно е да бъде топла, когато я нанасяте върху петите си. После ги превържете с полиетиленово фолио или обуйте плътни чорапи и останете така през цялата нощ.

 

Нанесете на петите си равномерна смес от кафе (може и утайка от кафе), кисело мляко и мед. Задръжте върху кожата си за около 15 минути и изплакнете. Намажете петите с мазен крем, обуйте чорапи и преспете така през нощта.

·  Разбъркайте 250 милилитра отвара от лайка, 20 капки ленено масло и 5 капки етерично масло по желание (лимон, лавандула, мента, чаено дърво или друго). Налейте сместа в бутилка с пулверизатор и пръскайте ежедневно сухите краища на косата си, 2 - 3 пъти на ден. Изтощената коса се съживява и скоро ще бъде здрава и лъскава.

·  Разбъркайте 15 милилитра минерална вода, 10 капки етерично масло по желание и 2 супени лъжици лимонов сок. Изсипете всичко в бутилка с пулверизатор и използвайте спрея 2 пъти на ден. Това ще осигури оптимална влага на изтощената коса и ще я направи лесна за разресване.

Най- добрата маска за мазна кожа е тази с хума- 1 суп.лъжица хума се размива с малко вода на каша и се нанася на лицето. След 7-8 минути се измива. Резултата е чудесен.Маската се прави 1-2 пъти седмично.

 

 

 


Ексфолираща домашно приготвена маска за лице с мед и кисело мляко за суха или чувствителна кожа

 

Нужните съставките за маската:

Кисело мляко – 1 ч.л.

Мед – 1 ч.л.

Ситно смлени лешници (сурови) – 1 ч.л.

Зехтин – 5-6 капки

 

Как да приготвим и използваме вълшебната смес? Смесете всички съставки в малък съд и разбърквайте, докато се получи гладка хомогенна смес. След това нанесете равномерно маската върху предварително измитото ви лице без да масажирате. Оставете маската да действа в продължение на около 10 минути. След това изплакнете маската с хладка вода и нежни масажиращи движения.

маслото от гроздови семена го слагам веднага след като си измия лицето сутрин и вечер още на мокро лице.разтърквам хубаво за да попие и като остане излишно изтривам със салфетка.и ефекта го видях на 3 ден

 и аз се търкам със сода след къпане, но я поръсвам на напоен с лайка памук. Почти всичките точки излизат... А след това си затварям порите с лимонов сок, но предупреждавам, че щипе мнооого 

 

Фащаш една клечка за ушо (тя е куха отвътре) и й махаш предпазното памуче. Викаш майка ти и казваш да натисне черната точка с клечката, така, че точката да влезе в кухината на клечката (махнала си памучето, нали...станало е като тънка сламка). Натиска се лекичко и понеже е кухо, натиска е кръгообразен и точката остава в клечката. След това я почистваш лекичко с памуче с нещо си и готово.

пълнител за химикал.слага се точно в/у черната точка и се натиска и въпросното нещо отвътре ще си излезе

да се обтрива която и да е част на тялото с морски пясък (най- добре е от водата, а не този, който е на плажа)



Тагове:   масаж,   съвети,   пясък,   ползи,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gracykh
Категория: Други
Прочетен: 30148
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031