Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2014 02:27 - Съвети всякакви- 4
Автор: gracykh Категория: Други   
Прочетен: 992 Коментари: 0 Гласове:
0



 В хладилника слагам  малка чинийка с домашна чубрица ( или нес кафе) да обира миризмите

Това, което имам да кажа за черния чай го знам от моята мила баба, която отдавна не е между живите. Изпробвала съм го хиляда пъти сигурно и на себе си и на други хора. Работи безотказно. Няма странични ефекти. Помага светкавично бързо. Не струва повече от 90 стотинки /най-най-прост черен чай, какъвто и да е, в пакетчета или насипен, все тая/.
Когато очите ви са зачервени, "смъдят" /както се казва/, "кръвясали" са, сърбят ви, болят ви, абе, с две думи - разбрахте ме какво имам предвид, просто сварявате едно пакетче черен чай и го изчаквате "да си пусне боята" максимално. В черния чай има танин, който има съдосвиващо действие. Изчаквате чая да изстине, сипвате в малка чашка /аз имам специална такава за изплакване на очи, с извити ръбчета, но става и обикновена чашка/, потапяте окото си в чашката и започвате да мигате в течността. Правите го колкото дълго решите вие. Облекчението се усеща почти на минутата, а възвърнатата белота на окото е бонус козметичен ефект, който няма как да не забележите.

Ако очите ви са червени след раздяла с любимия човек и пакетчетата с лед не помагат за премахване на подутините, използвайте за целта чаени пакетчета.
След като сте си направили чай с тях, охладете ги в леденостудена вода и сложете на очите си като компреси. Този метод помага също така и при конюктивит.
Чаят е идеален за мариноване на месото. При неправилно приготвяне месото става жилаво и неапетитно. За да решите този проблем, използвайте чаени пакетчета, от които сте направили преди това чай, за да мариновате месото.
Ако имате здравословни проблеми, вероятно се опасявате от страничните ефекти на алкохола. За да ги намалите, разреждайте алкохола с чай в пропорция едно към едно.
Чаят е универсално почистващо средство. Той прекрасно премахва мръсотия и мазнина от огледала, подове и дори от балатум. С пакетче чай можете да изчистите небоядисани дървени мебели. След почистването избършете до сухо, защото от чая могат да останат петна.
Чаените пакетчета помагат за премахване на брадавици. Намокрете използвано чаено пакетче и го сложете върху брадавицата за половин час. Повторете няколко дни, до премахване на брадавиците.
Чаените пакетчета поглъщат не само вода, но също така неприятната миризма от обувките. Сложете няколко неизползвани чаени пакетчета върху чиния и я поставете в шкафа с обувки. Можете да поставите по едно пакетче във всяка обувка.
Ако имате язвички в устата, намокрете пакетче чай във вода, а след това го захапете със зъби така, че чаят да попадне върху болните места. Това ще ускори процеса на възстановяване.
Използваните чаени пакетчета са прекрасна органична тор за стайните растения. Разкъсайте пакетчето и го смесете с почвата от саксията, така ще запазите влагата на растенията.

Бърза грижа за подпухнали очи 
Направете 2 чаши чай, като използвате по едно пакетче за чаша. Поставете използваните пакетчета във фризера.   При нужда ги извадете и просто ги наложете на очите за около 10 до 20 минути.

Контролирайте сенките под очите
Следващият път, когато сенките под очите ви карат да изглеждате изключително неприветлива, просто поставете топла торбичка черен чай на очите за няколко минути. След като ги махнете, не изплаквайте очите с вода.

Най- простото стягащо средство
Просто наплискайте лицето си със студен или леко топъл чай, без да изплаквате.

Тоник за устните
Чаят ще запази влагата на устните ви, а те ще изглеждат по – меки. Почистете устните и поставете върху тях топла торбичка чай за 5 минути. Не измивайте след това.

Компреси при слънчево изгаряне
В две чаши вряща вода поставете 4 пакетчета чай. Оставете да се накиснат за около час, след което охладете чая в хладилника. Изстискайте торбичките върху чиста памучна кърпа и наложете върху засегнатата повърхност. Оставете за около 15 минути.Не изплаквайте. Повторете процедурата до 4 пъти на ден.

Излекувайте ухапването от насекомо
За да намалите отока и сърбежа, характерни при повечето ухапвания от насекоми, просто поставете върху ухапаното място торбичка охладен чай, за няколко минути.

Подчертайте цвета
Ако изплакнете тъмната си коса със силен черен чай, цветът и ще се подчертае и тя ще заблести в различни нюанси. Преди това косата трябва да се измие със шампоан и да се подсуши.

Грижа за краката
Танинът в чая премахва бактериите, които предизвикват лошия мирис на краката. Просто потопете ходилата си в силен черен чай за няколко минути, след което масажирайте леко на сухо.

Охладени чаени пакетчета Използвайте силна настройка от зелен или черен чай, или билкова отвара от лайка, за да освежите погледа и да успокоите очите. Зеленият и черен чай съдържат танини и кофеин, които действат стягащо на деликатната кожа и свиват кръвоносните съдове. Накиснете пакетчета чай във вряща вода за 3-4 мминутки и изчакайте отварата да се охлади. Използвайте пакетчетата върху зоната на очите или поставете тампончета от памук, напоени с отварата. Оставете да охлажда очите десетина-двадесет минутки и нанесете крем за очи. Изстудени метални лъжици Металът е добър проводник и поставен върху кожата изстуден, той охлажда и отнема топлината, като по този начин свива кръвоносните съдове. Това редуцира зачервяването и подпухнатостта. Поставете лъжиците в чаша с вода с ледени кубчета и ги оставете да се охладят. Поставете по една лъжица върху всяко око и оставете да действа, докато лъжиците се затоплят. Топлите лъжици поставете във водата и използвайте нови. Прясно мляко За освежаване на погледа от съществено значение е температурата, тъй като студените течности свиват съдовете и освежават кожата на очите. Освен по този способ, студеното прясно мляко хидратира кожата и я почиства от натрупаните нечистотии. Използвайте пълномаслен продукт чрез напоени тампончета или чрез ледени кубчета. Поставете тампончетата върху очите или минете с ледчетата, като попивате топящите се течности. Сурови картофи Резенчетата суров картоф редуцират торбичките под очите. Поставете парчетата върху очите и ги оставете за поне десет-двадесет минутки, като можете да напръсквате регулярно със студена минерална вода. Яйчни белтъци Белтъците на кокошите яйца стягат кожата и я омекотяват. Те са богати на витамини и подобряват циркулацията. Разбийте на пяна два белтъка и нанесете пяната с пръсти или с четка върху проблемните зони и зоните с бръчки пачи крак. Оставете сместа за десетина-двадесет минутки, като не я оставяте да причини неприятно опъване на кожата на очите. Почистете пяната с памучен тампон, напоен с лосион или с вода.   Резенчета от краставици Едно от най-използваните от жените средства за красотата на очите. Те редуцират подутините и раздразненията заради високото съдържание на вода, минерали и витамини. Използвайте резенчета краставица върху очите и ги оставете за двадесетина минутки, като е още по-хубаво да ги охладите преди употреба в хладилник. Почистете кожата с тампонче от памук, напоено с чай от лайка.  

При повишено изпотяване на краката помага и вана с отвара от дъбова кора, а също и отвара от коприва и градински чай в равни пропорции (2 супени лъжици от сместа с 1 литър вода).

Забучваш един лук на ножа отпред и така белиш и режеш .Така този лук отпред някак си обира мириса и не залютява .Вчера опитах -действа перфектно.

кървене на венците. Но намерих лек, прост и Много ефикасен. При всяко миене на зъбите поливам четката по 2 пъти с 3%тна кислородна вода. Каза ми я приятелка. След първите две - три  седмици от кървенето няма и следа.

 премахване на химикал от диван изкуствена кожа?Пробвах със спирт,ацетон,паста за зъби.. обезмаслител Меглио

Пригответе си домашен спрей за изтощена коса

Разбъркайте 250 милилитра отвара от лайка, 20 капки ленено масло и 5 капки етерично масло по желание (лимон, лавандула, мента, чаено дърво или друго). Налейте сместа в бутилка с пулверизатор и пръскайте ежедневно сухите краища на косата си, 2 - 3 пъти на ден. Изтощената коса се съживява и скоро ще бъде здрава и лъскава.

Разбъркайте 15 милилитра минерална вода, 10 капки етерично масло по желание и 2 супени лъжици лимонов сок. Изсипете всичко в бутилка с пулверизатор и използвайте спрея 2 пъти на ден. Това ще осигури оптимална влага на изтощената коса и ще я направи лесна за разресване.

домашен крем за изглаждане на бръчките. За да си го приготвите, ще имате нужда само от естествени съставки, а именно: 1 чаена лъжичка мед, 1/2 яйчен жълтък, 2 супени лъжици чай от лайка, 1 чаена лъжичка морска сол, 2 супени лъжици зехтин или бадемово масло, 50 грама вазелин или натурално какаово масло.

Стопете вазелина (или какаовото масло) на водна баня и добавете сместа от жълтък, сол, мед, бадемово масло или зехтин. След това добавете чая. Разбъркайте добре и охладете до замръзване.

Преди да нанесете крема, навлажнете лицето си с отварата от лайка. После втривайте мехлема в кожата си с масажни движения. Накрая внимателно отстранете остатъците с мокър памучен тампон.

Забележка: В зависимост от избраната основа (вазелин или какаово масло) е различен и начинът на съхранение. В първия случай трябва да се съхранява във фризер, а при втория може и в хладилник. Вазелинът има антисептична, омазняваща и защитна функция, а какаовото масло има тонизиращо, подхранващо и лечебно действие. Затова изберете основата според нуждите на вашата кожа.



Ръжена маска против бръчки
Вземете 2 супени лъжици ръжено брашно, 1 яйчен жълтък и 3 супени лъжици топло мляко. Смесете всички съставки в блендер и нанесете на лицето и шията за 20 минути, след което измийте с топла вода.

Най-често в борбата срещу стареенето се прилага маска с жълтък, мед и масло
Разбийте добре един жълтък с 1 супена лъжица рициново, прасковено, кайсиево, бадемово, масло от морски зрънатец или зехтин (ако не разполагате с нито едно от тези масла, използвайте всяко едно растително масло, което имате). Нанесете на лицето и оставете за 15-20 минути, след което измийте с топла вода.

Яйчена маска против бръчки
Смесете 1 жълтък с 1 чаена лъжичка мед и 1 супена лъжица овесени ядки (вместо овесена каша, можете да използвате овесено брашно). Намажете лицето и след 15 минути изплакнете с топла преварена вода.

Медно-жълтъчна маска против бръчки
2 жълтъка внимателно разбийте с 1 супена лъжица мед и със същото количество глицерин. Наложете обилен слой на лицето и шията и след 20 минути свалете с памучен тампон, напоен в топла вода.

 

Малко КИСЛОРОДНА вода и сода бикарбонат. 
Някоя умна душица, е забелязала, че основната съставка във всички избелващи продукти, е кислородна вода. 

А ето я и рецептата: в чашка или чинийка, сложете лъжичка сода бикарбонат, чаена лъжичка кислородна вода и половин чаена лъжичка вода. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Когато това е постигнато, поставете, колкото Ви е необходимо, върху четката си за зъби и ги четкайте в продължение на 2 минути. Важно е да повтаряте процедурата, докато постигнете желания резултат и най-вече, да не го правите по–често от веднъж седмично. След като приключите с миенето на зъбите, е възможно, да видите бели участъци по венците си. Това е заради кислородната вода. Но те ще изчезнат, най–много, до час. 

И, не забравяйте, да добавите в ежедневното си меню ябълки, моркови и ягоди. Освен, че са полезни, те са и сред плодовете, които спомагат за избелването на зъбите. 

 Подходяща е и за отстраняване на петна от цигари, кафе, вино и други. 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gracykh
Категория: Други
Прочетен: 30185
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930