Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2014 02:26 - Съвети всякакви- 3
Автор: gracykh Категория: Други   
Прочетен: 2603 Коментари: 1 Гласове:
0



 В леген с топла вода прибавете 2 супени лъжици морска сол, 2 супени лъжици сода бикарбонат и 6 супени лъжици оцет.

Киснете ходилата в продължение на 10-15 минути.

два пъти в седмицата да обработвате стъпалата, особено областта между пръстите , с разтвор от оцет във вода (1:5). 

Домашна тонизираща маска за крака с ябълков оцет и мед

Смесват се 3 супени лъжици ябълков оцет, 5 супени лъжици зехтин и 2 супени лъжици мед.

Всичко се разбърква добре до получаване на хомогенна смес.

С помощта на памучен тампон маската се нанася за 20 минути на краката.

Изплаква се с топла вода без да се използва сапун.

 

Злато се чисти с паста за зъби и вълнено парче плат

 

Мазни петна от дрехите с крем за бръснене Каро, намазва се петънцето, оставя се да позасъхне, изплаква се с хладка вода  Мазни петна се махат и с паста за зъби - бяла трябва да е. Процедурата е същата като с крем за бръснене.

 

Петна от червено вино се премахват, като намажете петното с кисело мляко, оставете да изсъхне и изплакнете с хладка вода.

Необичайна употреба на водка

Напръскайте дрехите си с водка между химическото чистене за премахване на миризмите!

Една малка спрей бутилка с водка и вода е идеалното решение за почистване на очила. Направете си почистващ разтвор с вода, алкохол, и препарат за съдове. 

Водката е чудесен разтворител на лепкави остатъци – от стари етикети, например.

Комбинирайте евтина водка с няколко капки от канела, мента, или масло от чаено дърво и ги оставете две седмици. Получавате вода за уста.

Добавете чаена лъжичка водка и захар във водата, в която сте натопили прясно отрязани цветя. Водката убива бактериите, които иначе се размножават във водата, а захарта осигурява хранителни вещества за цветята.

Ако сложите ледено студена водка в рецептите за пай кората става хрупкава.
Течността прави тестото по-гъвкаво, докато го обработвате, а след това се изпарява при печенето. Така коричката на пая става перфектна!

Водката е добра база за ароматизиращи екстракти, включително шоколад и ванилия. Добавете водка и аромати в стерилни шишета, за да придобие вкус.

Сложете водка и вода в спрей-бутилки за почистване на прозорци решение. 

Напръсквайте с водка миризливи обувки – можете да я слагате и във водата, в която си киснете краката.

 
Изплакването на косата с водка е чудесно решение при пърхот и сух скалп. Смесете в чаша водка с две супени лъжици розмарин и оставете да престои два дни. Прецедете и използвайте сместа за отмиване на шампоана.

Смесете равни части водка и вода в съд, който може да се запечата и го дръжте във фризера като чанта за кишав лед при наранявания

Ако по цял ден се занимавате със заразени с микроби деца, напръсквайте си периодично ръцете с водка и вода за дезинфекция. 

Навлажнете памучен тампон с водка за почистване и стягане на порите на лицето или за херпеси по устните – това ще им помогне да изсъхнат. 

Водка действа като местна упойка и дезинфектант - идеална за лечение на отворени мехури и други малки ранички,  дори за лечение на болки в зъбите!

За да отстраните лошия вкус на евтината водка, прецедете я през въгленов филтър няколко пъти, но ако използвате скъпи маркови филтри, можа да ви излезе колкото да купите по-качествена водка. 

Добавете към водка плодове, билки, за да си направите домашни ликьори.

 

Кока Кола

 

1. В много държави се използва кока-кола за премахване на кръв от  магистралата след автомобилна катастрофа.

2. Бифтек в купа с кока-кола се разтваря за  два дни.

3. За да почистите тоалетната: Излейте една кутия на Coca-Cola в   тоалетна чиния и оставете за един час, след това изплакнете.

4. За да премахнете петна от ръжда по хромирани автомобилни брони

5. За почистване на корозия от клемите на акумулатора на автомобила.

6. За да разхлабите ръждясал болт: залейте с Coca-Cola  ръждясалия болт и я оставете да действа за няколко минути.

7. За да изпечете влажна шунка: сипете Coca-Cola в тавата, увийте в алуминиево фолио, шунката и печете. Тридесет минути преди шунката да е готова, извадете фолиото – получава се  разкошен кафяв сос.

8. За да премахнете грес от дрехи: прибавете кока-кола към праха за пране; с кола можете да почистите и предното стъкло на колата си

заледеното стъкло на автомобила се почиства много по-лесно, ако го напръскате с Кока-Кола и я оставите няколко минути да действа. Можете още утре сутринта да изпробвате това – ще си спестите време и усилия.

За да не излиза пръст от долния край на саксиите за цветя  чорапогащник

КРАСТАВИЦИТЕ

                      

1. Съдържат витамините В1, B2, B3, B5, B6, Folic Acid, C, калций, желязо, магнезий, фосфор, калий и цинк.


2. Ако се чувствате уморени, вместо кофеин използвайте краставица за освежаване, което ще трае с часове поради високото й съдържание на витамини и въглехидрати.

3. Ако огледалото в банята се е замъглило – изтрийте го с парче краставица – освен че премагва мъглата, излъчва свеж аромат.


4. Срещу вредители в лехите – сложете парчета краставица в чинийка от алуминиево фолио в градината – веществата съдържащи се в краставицата реагират с алуминия от чинийката 
 - в резултат се излъчва аромат недоловим за човека, който обаче дразни и пропъжда вредителите от лехите.

 
5. За премахване на целулит – натрийте проблемната област с краставица за няколко минути – веществата от краставицата затягат колагена в кожата и стагат външния слой на кожата, в резултат на което целулита вече не се вижда. Много ефикасно е и за бръчки.


6.За премахване на махмурлук или силно главоболие изяжте няколко парчета краставица преди да си легнете – те набавят липсващите ви витамини и балансират тялото, което спомага да се избегне главоболието или махмурлука.
 

7. За да залъжете глада си – няколко парченца краставица.


8. За лъскане на обувки – не само ще почистите обувката от прах, ще й придадете и блясък и намазаната с краставица обувка отблъсква водата.


9. Натъркайте с парченце краставица скърцащата панта и ще премахнете скърцането!

10. Сложете краставица във вряща вода – излъчващите се с парата вещества от краставицата намаляват стреса и успокояват със свежия си аромат.


11. Сложете парче краставица в устата си и го притиснете към небцето за 30 секунди, за да премахнете лошия дъх от устата като премахнете бактериите, които го причиняват.

12. За почистване на кранове, умивалнициили неръждаема стомата – натрийте ги с краставица – така те не само ще заблестят, а и пръстите ви няма да бъдат увредени от изкуствените препарати за почистване.


13. Използвайте външната страна на краставицата за изтриване на написаното с писалка, маркер или пастели. Става и за надписите по стените!!

 

Содата за хляб дезинфекцира

 Гребените, четките за коса, несесерът за маникюр, четките за нанасяне на руж са гнезда, пълни с бактерии. Ако искате да ги почистите основно, оставете ги за една нощ в леген с вода и осем лъжици сода бикарбонат. На другия ден ги изплакнете. 

 

Пригответе паста от З с.л. сода и 1 к.л. вода. Един път седмично може да я използвате и за кожата на лицето.

 

Подпомага увирането на стари птици, меса: час след варенето се добавя 1 с.л. сода. Така месото омеква за кратко време и не се нарушава вкуса на храната. Съкращава часове излишно варене.

Тестото съхранявано в хладилника се поръсва със сода, след което се омесва и правят топки. Содата осигурява бухването на мекиците.

Почистване мръсотия на мръсни, потни ръце: Поставете сода на гъба и с лекота ще отстраните замърсявания около и върху дръжките на врати, върху ключовете и контактите- места, докосвани с ръце, които винаги оставят потни следи.

Първа помощ: при изгаряне - Ако при пържене гореща мазнина опръска по кожата ви - ръце, лице- посипете местото със сода. ще притъпи болката и ще намали пораженията
 Релаксация :100-200 г сода , разтворени във ваната, улесняват изхвърлянето на токсини от тялото и отнемат умората. Релаксиращият ефект е гарантиран!

 

Как да почистим петна от ...

КРЪВ
Полейте петното с водороден пероксид и разтъркайте.

Незабавно посипете петното със сол или газирана вода (сода) и го накиснете в студена вода.

По-упоритите петна третирайте със смес от житно нишесте и талк на прах или овесено брашно във вода. След изсъхването на плата изчистете сместа.

ДЪВКА
Търкайте с лед - дъвката ще се олющи.

КАФЕ, ШОКОЛАД
Накиснете в студена вода, разтъркайте със сапун и слаб разтвор на боракс, изплакнете и измийте в много гореща вода.

Смесете яйчен жълтък и хладка вода и натъркайте петното.

За петна върху чаши или канички за кафе: влажна сол или сол и лед.

ПЛОДОВЕ, ВИНО
Незабавно намокрете петното и го посипете със сол или газирана вода. Оставете го да престои малко, после го накиснете във вода или мляко и го измийте.

МАСЛА, МАЗНИНАПри бели памучни платове излейте вряща вода през плата и го посипете със суха сода за хляб или го търкайте със сода за пране във вода. (NB! Проверете указанията за пране, преди да използвате гореща вода или да изберете температурата на изплакване.)
При други материи попийте с кърпа, навлажнете петното с вода и го разтъркайте със сапун и сода за хляб. После го измийте в колкото се може по-гореща вода с много сапун.
Много мазни петна се премахват с боракс върху влажен парцал.
Втрийте бял тебешир в петното, преди да го измиете.

МАСТИЛО
От химикал: разтъркайте със спирт, после със сапун, изплакнете и измийте.

Накиснете в мляко.

От маркер: разтъркайте със сапун, накиснете и измийте.

ЧЕРВИЛО
Разтъркайте със студена сметана или мазнина за тестени сладкиши, за да разтворите цвета, после изплакнете с разтвор от сапун и сода за пране в топла вода, за да премахнете мазното. Измийте в най-горещата вода, на която платът издържа.

ПОТ
Бял оцет и вода.

ПЛЕСЕН
Натъркайте петната със сапун и сол, изплакнете и изсушете на слънчева светлина.

Напръскайте с оцет или лимонов сок и оставете на слънце. Дръжте петната влажни и повторете толкова пъти, колкото е нужно.

Накиснете в равни части оцет и сол, изплакнете и изсушете на слънце.

РЪЖДА
Напоете с кисело мляко или лимонов сок, после разтъркайте със сол. Оставете на слънчева светлина, докато изсъхне, и измийте.

ИЗГАРЯНИЯ
Оставете изгорената дреха да поври за кратко в 250 ml сапун и 2 литра мляко.

Натъркайте с лук и измийте.

МРЪСНИ ПЕЛЕНИ
Накиснете предварително в разтвор от 45 ml сода за хляб в топла вода в леген или пералнята.

Изушаването на съдове с тесни отвори ,може да се окаже трудно ,особено ако бързате и веднага искате да ползвате съда.
Опитайте това: Свийте  хартия  и я поставете три-четвърти от нея в бутилката, тя ще погълне влагата.
   




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. truthful - Като стана дума за приложението на ...
28.01.2014 09:24
Като стана дума за приложението на кока-кола по магистралите за тия, които все още я пият едно поучително клипче http://www.youtube.com/watch?v=SWKB_6lwcx4
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gracykh
Категория: Други
Прочетен: 30185
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930