Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2014 02:24 - Съвети всякакви- 2
Автор: gracykh Категория: Други   
Прочетен: 9467 Коментари: 0 Гласове:
0



 Маска за изчистване на черни точки:

5-6 аспирина се стриват на прах с няколко капки розова вода. Сместа се нанася на лицето и след като изсъхне се изтрива хубаво с ръка, а остатъците се измиват.

оцет и сода вместо шампоан

Цялата процедура е - в шише за вода половин литър слагаш 2-3 лъжички сода. В шише от вода 1 литър слагаш една лъжица оцет или лимонов сок. Влизаш с тези шишета в банята и ги пълниш с вода, такава с която се къпеш (тоест да е с приятна темперетура). Изсипваш си на няколко пъти шишето със сода на главата, като разтърсваш между изсипванията, защото содата пада на дъното. Масажираш се и си свиркаш все едно се къпеш със шампоан :) Изплакваш. Накрая точно преди да излезеш от банята си изсипваш върху косата и тялото шишето с вода и оцет/лимон, чакаш 30 сек и се изплакваш отново леко ако искаш. Така излизаш от бянята с естественото за кожата и косата ти леко кисело ph. Содата почиства нежно мазнината, мръсотията и убива микроби, киселината затваря люспичките на всеки косън навътре и така действа като балсам. Ако не бързам аз си слагам и хума с индийски билки на косата след содата. Правя хумата на кашичка и си я слагам на главата, отгоре шапка за къпане и седя 10-15 мин, докато се къпя, после изплаквам. Ако искаш да ти мирише на хубаво слагаш в шишето с оцета няколко капки ароматно масло или парфюм. Оцета има силно летливи молекули, освен това е толкова малко, че излизайки от банята никой няма да познае, че си го ползвала за къпане. Единственият недостатък е, че след като се изкъпеш за първи път така, след като косата ти е свикнала със шампоан ще се чувстваш сякаш изобщо не си се къпала. Изтрай това няколко дни и следващият път след тази процедура косата ти ще е много хубава, лъскава и обемна и ще се омазнява все по-малко.

Миришещи ботуши малко смляно кафе, стои така една нощ.
 - сода за хляб, наръсваш ги и оставяш пак 1 нощ.
 - големи парчета памук намокряш със спирт за горене. Пъкаш в обувките и стои така 1 нощ.

За това със содата знам, че е много ефикасно, когато се носят обувките със содата вътре. Включително, може да се наръсят и чорапите. Така се ходи по-дълго време.

1.За да станат пържените кюфтета по пухкави и по сочни на 500 гр кайма сложете 1-2 яйца, като предварително разбиете белтъка на сняг а към жълтъка добавете 20 мл бира.Хубаво е каймата да отлежи няколко часа
2.Преди печене или пържене на месо изстискайте върху него лимонов сок и оставете да престои.Месото става много крехко.
3.Мивката-алпака я избърсвам със сол- става чиста и блестяща
4.Когато пържа риба или нещо друго ,което много мирише ,след това слагам в/и котлона малко канела
 

Ако цветето ви има въшки, забодете клечка кибрит с главичка надолу

Ако забодете няколко кибритени клечки с главичките надолу в пръстта на саксията, бъдете сигурни, че ще се справите с въшките и акарите, които от своя страна не понасят фосфора.

 

http://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-savet7123-44987.html

 

1. Плетените вълнени дрехи няма да се степат при пране, ако към водата добавите малко амонячен разтвор. Неприятната миризма от амоняка изчезва при сушенето.
2. Ако при прането някоя дреха се оцвети от друга, може да я почистите като я накиснете във вода, в която е разтворена сода бикарбонат, а после я изплакнете. 
3. Пресните петна от трева се премахват със спирт. Ако петната са стари, се приготвя смес от 30 г спирт и 10 г амоняк. 
4. Килими и вълнени черги се почистват много добре с разтвор в съотношение 1 л вода – 1 с.л. амоняк. Петната се отстраняват, а цветовете се освежават. 
5. Петно от червено вино се премахва, като се залее веднага с газирана вода, ракия или несварено мляко. 
6. Носните кърпи се изпират по-лесно, ако към водата за накисване се прибавят 2 с.л. готварска сол.
7. Замърсени и заяждащи ципове можете да поправите, като ги изчеткате много добре и ги намажете с вазелин или восък.
8. Петна от малини, ягоди и френско грозде могат да се премахнат, като се натъркат със смес от равни части оцет и лимонов сок преди изпиране.
9. Отвара от листата на невена оцветява вълна и коприна в ярък оранжев цвят. 
10. Отвара от прясно счукани кори от стъблото на дряна оцветява вълна в бежов цвят. 
11. Ръжда върху синтетични материи се премахва, като се натърка петното с разрязан лимон, наръсен със сол. След това се капват отгоре с капкомер няколко капки вода, в която е прибавен амоняк. Изплаква се обилно с чиста вода и ако материята е бяла, се суши на слънце. 
12. Стъклените чаши и фруктиери ще добият блясък, ако след измиването им се изплакнат с подсолена, а след това с чиста вода. 
13. Зацапаната подплата на обувките може да се почисти с парче плат, натопен в спирт за горене. 
14. Скърцащите подметки на обувките трябва да се намажат с малко ленено масло. 
15. Втвърдената кожа на обувките може да омекне, ако първо се намаже с малко рициново масло и след това – с терпентинова боя или крем за обувки.
16. Лачените обувки се почистват, като се намазват с тампон, напоен с мляко. След изсъхване обувките се намазват с малко олио и се излъскват с мека кърпа. 
17. Мокрите бели петна от сняг по обувките и ботушите се премахват, като се натъркат с разрязана глава лук. 
18. За да почистим пожълтелите прибори, използваме смес от 1/2 чаша белина, 1/4 чаша сода за хляб и 4 чаши топла вода. Трябва да престои поне 10 мин. преди употреба. 
19. За да почистите пасатор, напълнете го до половина с гореща вода и добавете капка почистващ препарат. Затворете го и го включете за няколко секунди. Изплакнете и подсушете. Съдовете може да изискват малко търкане. 
20. За да почистите съдовете за печене, натъркайте ги силно докато са горещи с перилен препарат. Покрийте ги с влажна кърпа и изчакайте. 
21. Мръсотията по отварачки за консерви може да се почисти като се търка със стара четка за зъби. За да почистите остриетата, използвайте хартиена кърпа, която да прокарате между тях. 
22. За да почистите чугунени тенджерки, изчистете ОТВЪН съдовете с обикновен препарат за печки. Изчакайте 2 часа, след което можете да премахнете черните петна с оцет и вода. След като ги почистите, натъркайте ги с парче восъчна хартия докато са още топли, за да избегнете ръждата. 
23. За да почистите петна от кафе и цигари от порцелан, изтъркайте ги с влажен парцал и сода за хляб. 
24. Премахнете потъмняването от медна посуда, като смесите равни части зехтин и оцет или сол и лимонов сок. Почистете потъмнената повърхност с хартиена кърпа. Можете да възстановите блясъка на съдовете като ги търкате със стоманена вълна. 
25. Оцетът е задължителен, когато чистите кристал. Смесете 1 част оцет с 3 части топла вода и оставете да изсъхне на въздух – кристалът няма да има петна! 
26. За да се отървем от миризма на лук, чесън или риба, срежете лимон и натъркайте повърхността с него. 
27. Сварете малко оцет или чаена лъжичка карамфил, за да премахнете миризмата след готвене.
28. Растенията ви ще се развиват много добре, ако веднъж месечно им давате желатинова храна. Разтворете пакетче желатин в гореща вода и прибавете 3 чаши студена, с този разтвор поливайте цветята!

Накисване с топла вода , сапун , сода за хляб и сол, може и малко оцет да се сложи. Трябва да се остърже твърдата кожа , след което се маже с вазелин и се слагат памучни чорапки и така се спи . Краката стават като бебешки.

сервиз за чай 

а сервиза бих пробвала да полирам с паста за зъби

 Аз бих почистила с оцет

http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/2367.html сайт за изчистване на мн тъкани

 

Опитайте с паста за зъби - намажете петното и след няколко минути изплакнете с хладка вода, като междувременно търкате тъканта. Ако е необходимо повторете.

Потопете дрехата в прясно неварено мляко за една нощ и после изперете, както обикновено.

И тук на помощ идва оцетът - намокрете обилно петното и оставете да подейства за десетина минути, след което изперете. В никакъв случай не пробвайте това на памук и коприна, защото ще съсипе тъканта.

Намажете петното с крем или пяна за бръснене и след 20 минути изперете.

Ако дрехата е от полиестер, напръскайте петното с лак за коса, а ако е от памук - с ацетон, изопропилов алкохол или лимонов сок. Оставете ги да подействат около половин час.

При някои специфични тъкани помага и айранът, но задължително пробвайте първо от опаката страна.

Спиртът също се справя с тази задача. И ето повод да изхабите онези два пръста алкохол, изостанали на дъното на бутилката от последното празненство.

За отпушване на канали вече ползвам само сода и оцет,отпушва и дезинфекцира
Сипвам първо гореща вода,след това пакетче сода и 200мл.оцет,оставам да действа 30мин.и отново с вряла вода заливам

 

 

Оцет:

Той може да се използва във всяка стая в къщата, а бонус е, че не оставя миризма след като  изсъхне, за разлика от острите почистващи химически препарати, които обещават „чисти цитрусови или борова гора миризми.“

За да използвате оцет в почистването на цялата къща, смесете 1 част оцет с 1 част вода и използвайте както обикновено използвате всеки друг продукт за почистване. Използвайте го за подове, работни повърхности, огледала, вани, мивки и в тоалетните. При почистване на тоалетна, оцетът може да се използва без разреждане, излейте го в тоалетната чиния и търкайте както обикновено. За да бъдете сигурни че няма да повреди някои от повърхностите, които възнамерявате да почиствате първо го тествайте върху малка площ. Избягвайте използването на оцет върху мраморни повърхности и  фуги на теракот.

Оцетът може да се използва и за  естествен омекотител. Идеален е за хора, които са алергични към химически базирани омекотители. Просто добавете половин чаша оцет за изплакване на мястото на омекотителя. Допълнително предимство е, че оцетът също помага да разгради перилния препарат, което го прави отличен за хора, алергични към най-малкия размер на остатъци от химикали върху кожата си. Не забравяйте да използвате бял оцет, когато го използвате върху облекло или светли повърхности, тъй като кафявият оцет може да промени цвета на някои тъкани и повърхности.

 

Сода бикарбонат:

Сода бикарбонат има много приложения. Тя действа като дезодорант и е отлична за почистване на упорити замърсявания, като например котлони на печка. Когато се комбинира с оцет може да се използва за отпушване на канали. Просто изсипете около три четвърти чаша сода и половин чаша оцет в канала. Запушете сифона за 30 минути. След това излейте чайник с вряща вода в канала.

Поставянето на отворена кутия сода за хляб в хладилник или фризер може да помогне като абсорбира неприятните миризми.

За почистване на килими, содата може да се поръси върху тях и след 15 минути да се изсмуче с прахосмукачка. При смесване на сода с  равни части вода, може да се използва и като леко абразивен почистващ препарат (не забравяйте първо  да тествате върху малък район на продукта, който възнамерявате да почиствате).

 

Лимони:

Лимоните също имат много приложения, когато става въпрос за почистване. Те са отлични за премахване на потъмняване на сребро и варовик. Лимон или лимонов сок може да се използват за отстраняване на ръжда. Поръсете с малко сол повърхността и сипете лимонов сок отгоре. Оставя се за няколко часа и се търкат засегнатите части. Лимонови кори могат да се поставят в кофата за смет, за да я ароматизират. Лимонов сок е в състояние да разтвори и засъхнал сапун в банята. Поръсете сода за хляб върху нарязан лимон и така търкайте загорели готварски съдове. Смесете  половин чаша лимонов сок с 1 чаена чаша зехтин за естествен лак за мебели.

содата при почистването на тоалетни и отпушването на канали. Изсипете една чаша сода, след което залейте с чаша оцет. Не е нужно да сте химик, за да се досетите, че ще последва бурна реакция, от която сместа шупва. Изчакайте я да спре да клокочи и я изплакнете с гореща вода." "Мивката и плочките се посипват с хлебна сода, отгоре се поръсва лимонена киселина да шупне, след което се измива обилно с вода." И за да има и нещо немиризливо - Корите от лимоните могат да се ползват за почистване на батериите - натърквате, изчаквате, забърсвате.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633242.0 еко тема

За мазни петна пробвайте с грейпфрут 

1. Почистете петната от чашите за кафе и чай  - смесете малко сол със съвсем малко препарат за миене на съдове и използвайте сместа, за да почистите петната по керамичните чаши за напитки.

2. Предпазете плодовете от потъмняване – повечето домакини използват малко лимон или оцет, разтворени във вода, за да запазят обелените плодове и зеленчуци, без да се окисляват и потъмняват. Ако обаче не разполагате под ръка с лимон, можете да разтворите във водата няколко щипки готварска сол.

3. Премахнете неприятните миризми от ръцете си – ако сте почиствали риба, чесън, лук или други продукти със силна миризма, можете да почистите ръцете си със сол, смесена с малко оцет. Друг начин е да се измиете с вода и сапун, и да натъркате ръцете си с нещо, изработено от неръждаема стомана.

4. Почистете мазнините от тиганите – чугунените тигани и съдове за готвене могат да се почистят от мазнините с паста, направена от сол и малко вода – нанесете пастата с хартиена салфетка и избършете.

5. Трик за сушене на дрехите през зимата – сипете малко сол при последната фаза на преплакване на прането, за да го предпазите от заледяване при съхненето на дрехите на открито. Прилагайте този трик само при горни дрехи, не при бельо.

6. Предпазете повърхностите на фурната – ако по време на печене част от храната се разсипе по дъното на фурната, поръсете петната със сол. Солта няма да изгори, няма да отделя неприятни миризми, а ще попие течностите и ще образува изпечена коричка - когато почиствате фурната, махнете коричката и почистете. Почистването по този начин спестява време, средства и усилия.

7. Отпъдете мравките – наръсете със сол секторите около вратите и прозорците, около праговете и навсякъде, откъдето мравките влизат в дома. Те не обичат да вървят по солените кристалчета, затова вероятно ще се върнат и няма да влязат в дома Ви.

8. Запазете цветята във вазите свежи – щипка сол, добавена към водата във вазите с цветя ще поддържа по-дълго време свежестта на растенията. Същият ефект можете да постигнете с щипка захар или таблетка аспирин.

9. Потушете запалилите се мазнини – дръжте бурканче със сол до печката или фурната. Ако се запали мазнината за готвене, не изливайте отгоре вода, защото ще започне да пръска – използвайте сол, която намалява температурата и спира достъпа на кислород до огъня.

10. Поправете дупките в стените – за да запълните малките дупки в стените, например от гвоздеи, смесете две супени лъжици сол с две супени лъжици царевично нишесте, добавете вода и смесете до получаване на паста. Нанесете върху дупките и оставете да изсъхне.

11. Премахнете бурените в двора – ако между настилката в двора Ви расте трева, внимателно наръсете фугите със сол и напръскайте с малко вода. Можете да изчакате дъждът да намокри солта – това ще забави растежа на бурените.

12. Премахнете водните пръстени от повърхностите на мебелите – за да почистите неприятните петна от вода от дървените повърхности, изтъркайте ги с паста, направена от сол и растително олио. Солта е ефективен абразив и ще изтърка горния слой, а маслото предпазва дървото от повреждане.

13. Почистете канала на мивките – сипете чаша трапезна сол, сменена с вряла вода, в канала на кухненската мивка или мивката в банята. Този разтвор ще дезодорира и почисти натрупванията по тръбите, затова можете да използвате този трик регулярно.

14. Премахнете петната от пот по дрехите – смесете 4-5 супени лъжици готварска сол с 3 литра гореща вода и нанесете сместа с гъбичка върху петната от пот, докато те се обезцветят и изчезнат.

15. Почистете ядките по-лесно – преди да ги счукате и почистите, накиснете орехите в подсолена вода за няколко часа. Това ще направи почистването по-бързо и лесно.

16. Премахнете петната от кръв – накиснете тъканите в студена подсолена вода и ги изперете с топла сапунена вода. Ако тъканите са от памук, лен или други натурални материали, които могат да се перат в гореща вода, след изпиране ги накиснете във вряща вода. Със сол можете да премахнете и петна от мухъл и ръжда – намокрете петната със смес от лимонов сок и сол, и след това оставете тъканите за няколко часа на слънце. Слънцето ще избели петната без да се налага да използвате белина. Изплакнете тъканите и ги подсушете.

17. Почистете месинговите и медни аксесоари – смесете сол, брашно и оцет, докато получите паста. С пастата изтъркайте металните части и я оставете няколко часа да действа. Избършете и излъскайте с мек парцал.

18. Почистете хладилника – сместа от трапезна сол и газирана вода може да се използва за почистване на повърхностите на хладилниците. Използвайте парцал, напоен със сместа, за да избършете вътрешността на уреда – тя ще почисти и дезодорира без да се налага да употребявате токсични препарати.

19. Премахнете ръжда – смесете сол и крем тартар, като добавите малко вода, за да създадете паста. Втрийте сместа върху ръждивите петна върху повърхностите от метал и я оставете да изсъхне. Изтъркайте и излъскайте метала със сух парцал. Можете да пробвате и друга смес – от сол и лимон.

20. Почистете стъклените съдове за кафе – добавете сол и ледени кубчета към стъклената кана за кафе, разклатете добре и изплакнете. Солта е чудесен абразив, който почиства дъното на каната, а ледът подпомага нейната функция.

21. Атакувайте петната от вино – ако някой разлее чаша с вино върху памучната или ленена покривка, не се притеснявайте – попийте със салфетка виното и поръсете петната със сол. Тя ще попие винената течност от фибрите на тъканите. Изчакайте тридесетина минути и накиснете покривката в студена вода – изперете както обикновено.

22. Туширайте сапунената пяна – при пране сапунената пяна сякаш никога не е достатъчна, но понякога пяната наистина препълва. Ако искате да намалите количеството на балончетата, наръсете ги с малко сол.

23. Запазете сиренето за по-дълго време – предпазете сиренето и кашкавала от плесенясване, като преди да ги поставите в хладилника, ги увиете в салфетка, напоена със солена вода.

24.  Освежете цветовете – когато перете цветни тъкани, например щамповани завеси, използвайте солена вода, която ще освежи цветовете. Използвайте сол, за да подсилите цветовете на избелелите килими, като ги натъркате с парцалче, напоено в силен солен разтвор и ги изстискате.

25. Средство срещу заледяване – един от най-старите трикове срещу заледяване на пътеките и стъпалата пред дома е солта. Наръсете със сол местата, които се заледяват – това прави почистването на снега по-лесно. Не прекалявайте, обаче, тъй като солта може да повреди настилката и растенията, които сте засадили да презимуват.

26. Тествайте яйцата – за да проверите дали яйцата, които използвате, са пресни, потопете ги в дълбок съд с подсолена вода. Пресните яйца ще потънат, а старите ще се повдигнат от едната страна или ще се издигнат на повърхността, в зависимост от това колко време са престояли. Това се дължи на факта, че с времето въздушната камера на яйцата се увеличава.

27. Почистете замърсената ютия – ако повърхността на ютията е замърсена, наръсете малко сол върху парче хартия и прокарайте отгоре горещата ютия – солта ще изстърже нечистотиите и ще почисти метала.

28. Решете проблемите с цветните дрехи – солта се използва в текстилната индустрия, но тя е много практичен материал и за домашна употреба. Ако цветните Ви тъкани – закупени или боядисани, все още изпускат цвят, накиснете ги  за час в 2 литра вода с добавка на половин чаша оцет и половин чаша сол. Изплакнете тъканите и ако е необходимо, накиснете отново. Ако материите са многоцветни, обаче, цветовете могат да се смесят.

29. По-дълъг живот за четките за зъби – накиснете новите четки за зъби в солена вода, преди да ги използвате за пръв път, за да изтраят те повече време.

30. Облекчете ухапванията от насекоми – ако Ви е ужилила пчела, навлажнете кожата и превържете към нея малко сол, за да намалите подуването. Ако Ви ухапе комар, можете да направите компрес със солена вода, който да намали неприятните усещания. Можете да пробвате и смес от сол с растително олио.

31. Излекувайте петната от отровен бръшлян – ако сте напарени от веществата, които отделя растението отровен бръшлян, което предизвиква обрив, направете лапа от сол и растително олио, или накиснете обрива със солен разтвор.

на котлона с малко вода, сода за хляб и оцет. След 3-4 минути всичко пада лесно с гъбичката. Така процедирам и със загорелите съдове

Захабени маратонки първо се изпират, после сода и оцет  3:2

 

Домашен прах за пране

 

- 1ч растителен сапун, настърган /около 1 сапун/

- 1/2ч сода, в оригиналната рецепта е за пране, но за съжаление в Бг няма, така че господа търговци на здравословни продукти, моля заемете се, това е абсолютна ниша в момента.

- 1/2ч боракс /около 5пакетчета/



Всичко се смесва и разбърква, аз го правя в чопър за 2-3 мин. След това се насипва в подходящ съд, аз използвам бурканче. Добавя се до 2 с.л в отделението на пералнята. Готовата доза не е много голяма около 300г е, така че ако ви трябва по голямо количество можете да удвоите продуктите.

Ами остава да пробвате.

 

http://joyfulhealthylife.alle.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0/

http://chistobg.blogspot.com/2013/07/blog-post_20.html

Отделно,че я ползвам и като добавка в шампоана/за дълбоко почистване-сваля всякакви наслоявания-къна,стилизанти/.....и против изпотяване...... със сода се мият плота и плочките около мивката, слагала съм и в прането п/в петна и за омекотяване на дрехите.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665611.msg24474749#msg24474749

миришещи обувки: Или се обтриват с амоняк, трябва обаче да си запушиш носа, докато процедираш, че миризмата е задушлива за теб самата... След това се измирисва много бързо и обувките са вече добре   Също така съм чела и пробвала също, че може да се обтрият и с памуче, напоено с  кислородна вода.

Оцет:

1.Почиства и дезинфекцира дървените дъски за рязане от миризми – изсипете малко оцет върху дъската, оставете да подейства за 10 минути и изплакнете.
2. С него лесно се почиства плесен.
3. Лъсва до блясък повърхности от неръждаема стомана.
4. Лесно премахва лепкащи етикети и цени от чинии и пластмаса.

5.Премахва капките восък от свещите.
6. Премахва петна от килими.
7. Ако намажете прозорците на колата с оцет, през зимата те няма да замръзнат

8. Хваща мушиците, които се навъртат около купата с плодовете. Сложете малко оцет в купа в близост до плодовете, за да не ви досаждат малките гадини.
9. Можете да измиете лесно пералнята или съдомиялнята със 100 мл оцет.
10. Премахва натрупванията от котлен камък в банята – от душа, мивката и завесата.

11. Премахва петната по тиганите и съдовете за готвене.
12. Успокоява възпаленото гърло – накиснете няколко счукани скилидки чесън в ябълков оцет. Мажете гърлото със сместа.
13. Ако имате синини и искате те да минат бързо – намажете ги с оцет.
14. Омекотява кутикулите на ноктите.

15. Можете да измиете и дезинфекцирате четката си за зъби.
16. Премахва петна от кръв.
17. С оцет можете да запазите свежестта на цветята във вазата.
18. Омекотява и почиства добре засъхнали четки за рисуване.
19. Купичка с малко оцет освежава миризмата на риба и други натрапчиви миризми в хладилника.
20. С него може да дезинфекцирате детски играчки.

21.  Ако напръскате до прозорците и в близост до входната врата, това ще ви спаси от набезите на мравки.
22. Изчиства до блясък порцеланови мивки.
23. Успокоява ухапвания от комари и други насекоми.
24. Успокоява слънчеви изгаряния.
25. Помага на яйцата да не се счупят по време на варене. Освен това след това ги запазва за по-дълго свежи.

 

Можеш да пробваш да накиснеш краката си в леген с вода, в който си добавил една чаена лъжичка стипца. След половин час изплакни краката си с хладка вода. Повтори процедурата след четири дни. Предполага се, че това е силно и ефикасно средство срещу миришещи крака. 

Друг разтвор, който помага, е вода, в която са накиснати пет пакетчетачерен чай. Танинът в чая е стипчив и това пречи на потенето на краката.

Друго домашно средство е содата за хляб, но не за краката, а за обувките. Поръси съвсем малко в обувките си, недей да прекаляваш. Като дойде време да ги обуваш, изтърси содата.

За миризливите обувки-  Купете от аптеката таблетки параформалдехид ,сложете по една таблетка в обувката и вържете обувките в торбичка Така приберете зимните обувки Ефекта е поразителен - обезмирисяват се и при това се обезаразяват от причинителите на гъбички !

 

В 50-60 ml Йод(от аптеката) се изсипват 10 аспирина(пак оттам) счукани на прах. Изчаква се няколко минути, и с памук, марля се мажат ходилата и пръстите на краката, след което се изчаква намазаното да изсъхне. Около 8-10 минути. Не се мие, не цапа, изпробвано.

Гореща отвара(колкото можеш да издържиш) от смрадлика вечер в продължение на 4-5 седмици

Добавяме две пакетчета черен чай в литър вряла вода и ги оставяме да се накиснат 10 минути. След това изсипваме в кофа и доливаме студена вода, след което потапяме краката си за половин час. Препоръчително да правим тази процедура 2 пъти дневно в продължение на седмица, аслед това – 2 пъти на седмица.



Тагове:   маски,   хума,   черни точки,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gracykh
Категория: Други
Прочетен: 30147
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031